Витік газу, чи спроба заробити: мешканців будинку по вул. Дружби, 2 залишили без газу на три доби

Витік газу, чи спроба заробити: мешканців будинку по вул. Дружби, 2 залишили без газу на три доби | Прихист

07 Лютого 2021

Игорь Кобельнюк

Протягом останнього року у Нікополі все частіше мешканці багатоквартирних будинків стикаються із ситуацією, коли під приводом витоку газу приїжджають працівники газової служби та вимикають від газопостачання під’їзди, а іноді й цілі будинки. З таким зіткнулися й мешканці будинку по вулиці Дружби, 2. В них 3 дні не було газу у третьому під’їзді. Мешканці кажуть, що з їх під’їзду газову службу ніхто не викликав і на витік газу не скаржився. Про те, що  будуть проводитися якісь роботи заздалегідь не попереджали ані мешканців будинку, ані представників обслуговуючої компанії.

Після відключення мешканці будинку звернулися до міськгазу, де їм сказали, що вони мають сплатити 1 500 гривень за підключення. Лише після того, як була сплачена ця сумма, підключили газопостачання. Тепер за вимогою міськгазу вони мають заключити договір на технічне обслуговування. Обрати відповідального за газову трубу, який укладе договір із міськгазом на обслуговування центральної газової труби. За це буде потрібно сплатити ще 3 000 гривень.

У неділю, 7 лютого, мешканці провели зібрання, щоб вирішити, що ж їм робити. Поки що вони планують написати колективне звернення до міського голови, щоб він допоміг їм розібратися  в цьому питанні, а в подальшому, можливо, звернутися й до прокуратури Дніпропетровської області, щоб там розібралися чи є законними дії газівників.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини