Нікопольська СЕС увійшла до переліку «туристичних магнітів» області

Нікопольська СЕС увійшла до переліку «туристичних магнітів» області | Прихист

16 Липня 2020

Анна Целуйко

Через карантинні обмеження більшість українців цього року не мають змоги виїхати за межі країни. Так, аби популяризувати внутрішній туризм і заохотити людей мандрувати регіоном, в Дніпропетровській обласній адміністрації ініціювали створення проекту “Туристичні магніти Дніпропетровщини”.

Загалом визначили більше 20 «туристичних магнітів», серед яких Нікопольська сонячна електростанція. Першим офіційним туристом став губернатор області Олександр Бондаренко.



Відзначимо, що Нікопольська СЕС входить до пятірки найпотужніших в Європі. Сонячні панелі займають площу близько чотирьохсот гектарів рекультивованих земель відпрацьованого кар’єру з видобутку марганцевої руди. А це площа близько 560 футбольних полів. На станції встановлено близько сімсот п’ятидесяти тисяч сонячних панелей, щороку вони генерують таку кількість енергії, яка здатна забезпечити світлом і теплом 150 тисяч домогосподарств на рік.  Загальний обсяг інвестицій у будівництво Нікопольської СЕС склав 193 млн. Євро.

Нікопольська сонячна електростанція — не лише економічно вигідний, але й туристично привабливий  об’єкт для Дніпропетровської області. Маємо надію, що незабаром завдяки таким магнітам в регіоні поліпшиться інфраструктура та збільшиться кількість відпочивальників не лише з України, а й усього світу.



Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини