Кричущі проблеми сільських кладовищ: чому люди вимушені ховати небіжчиків, порушуючи закон

Кричущі проблеми сільських кладовищ: чому люди вимушені ховати небіжчиків, порушуючи закон | Прихист

23 Грудня 2021

Игорь Кобельнюк

20 грудня в Фейсбук-спільноті села Олексіївка з’явився допис місцевої жительки Ольги Дикун, в якому вона писала, що на кладовищі в Олексіївці незаконно ховають небіжчиків, які не були мешканцями села.

Нашій знімальній групі жінка розповіла, що її город знаходиться буквально в десяти метрах від могил. Ольга каже, що неодноразово бачила різних людей, які приїжджали сюди ховати небіжчиків, не маючи на те відповідних дозволів. Причому з кожним разом все ближче до її приватної території. За її словами, у понеділок вона знову побачила невідомих, однак коли вона підійшла спитати кого ховають, то між нею та незнайомцями стався конфлікт.
За додатковими коментарями ми звернулися до сільської ради. Староста Сергій Макаренко розповів, що похована дійсно останні кілька років мешкала в Олексіївці. Що стосується дозволів на поховання, то тут їх просто не видають, оскільки кладовище взагалі не є узаконеним та воно не відповідає санітарним нормам. Детальніше дивіться в сюжеті знімальної групи медіагрупи “Прихист”.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини