«Підвищуйте зарплати, а не тарифи»: 23 січня у Марганці знову пройшов тарифний мітинг

«Підвищуйте зарплати, а не тарифи»: 23 січня у Марганці знову пройшов тарифний мітинг | Прихист

23 Січня 2021

Игорь Кобельнюк

23 січня мешканці Марганцю в черговий раз зібрались біля міськвиконкому, щоб висловити свою громадську позицію щодо збільшення тарифів та скасування пільги 30-кілометрової зони. Вони впевнені, що тільки вплив громадськості може вплинути на українську владу.



Під час сьогоднішнього мітингу виступив і міський голова Марганцю Геннадій Боровик. Він запевнив, що повністю підтримує людей та розповів, які кроки зробив він та його колеги — голови міст та сіл, які знаходяться у 30-кілометровій зоні. За його словами, вони намагалися записатися на особистий прийом до президента Володимира Зеленського, але наразі  їм відмовили. Міський голова каже, що з понеділка, коли закінчиться локдаун, вони знову намагатимуться потрапити до Зеленського та Кабінету Міністрів.
Під час мітингу знову збирали підписи. В цей раз для підтримки адміністративного позову проти постанови Кабінету Міністрів № 1325  від 28 грудня, який подав один зі спікерів минулого мітингу —  експерт з енергетики Валентин Радченко.
Учасниця ініціативної групи Марганцю Юлія Бонд каже, що цілком реально відмінити цю постанову. «В нас дуже сильні адвокати, які працювали над цим позовом. Я майже впевнена, що ми таки виграємо».
Щоб долучитися до справи повернення пільг, кожен може підписати петицію «Про відновлення пільг з оплати електроенергії для населення, яке постійно проживає в 30-кілометровії зоні атомних електростанції», яку створив міський голова Нікополя Олександр Саюк. Наразі зібрано майже 18 тисяч підписів з 25 необхідних.

Подробиці мітингу в сюжеті нашої знімальної групи

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини