«Ми непереможні, поки ми єдині. Путінські собаки – геть із України!» – в Нікополі відбувся смолоскипний марш честі до дня народження Степана Бандери

«Ми непереможні, поки ми єдині. Путінські собаки – геть із України!» – в Нікополі відбувся смолоскипний марш честі до дня народження Степана Бандери | Прихист

02 Січня 2018

Администратор

1 січня – не тільки перший день Нового року, це також дата народження українського націоналіста Степана Бандери. Для більшості українців це ім’я стало відомим після подій на Київському майдані незалежності в 2014 році. У тому числі стараннями російських пропагандистів, які часто плутали прізвище «Бандера» з містом «Бендери» в Молдові, тим самим називаючи націоналістів «бендеровцами».DSC_0626

За словами однієї з організаторів маршу – голови районної організації ВО «Свобода» Тетяни Біла, це вже 3-й за рахунком щорічний «Факелоносний Марш Честі», до цього часу був просто захід по вшануванню пам’яті. Перед початком безпосередньої ходи, учасники організували збір біля пам’ятника «Захиснику Вітчизни», щоб зробити спільне фото. К здивуванню багатьох присутніх, особливо молоді, частина прапорів була перевернута. Спочатку це здалося помилкою, про яку заговорили присутні, але попри це власники прапора відповіли: «у нас прапор символізує інше. Жовтий колір зверху – це сонце, а синій знизу – вода».

DSC_0653

Все ж, одна частина людей таки перевернула прапор до сучасного вигляду. Після цього почався мітинг, в ході якого всі бажаючі могли виступити перед публікою, що складалася з представників різного віку: починаючи з молоді і закінчуючи людьми похилих літ. Також були присутні священики УПЦ Київського Патріархату.

Тетяна Біла зачитала резолюцію про скасування рішення Нікопольської міської ради прийнятої в серпні 2012 року, про визнання російської мови другою регіональною. «Це рішення приймалося в руслі підготовки здачі всієї України під владу Москви. Вся Україна без бандерівщини, була б в складі Росії, а так встигли захопити тільки Крим. Я пропоную прийняти резолюцію. Я звертаюся до нікопольської міської ради з вимогою скасувати це рішення. Хто за це рішення – прошу проголосувати!» Після цього, присутні підняли свої руки в знак згоди.

DSC_0660

О 16:50 люди почали запалювати саморобні смолоскипи, але з цим виникли труднощі. В натовпі пройшли напівжартівливі розмови про «зраду» та «сепаратистів». На жаль, вогняного дійства так і не відбулось – смолоскипи горіли зовсім недовго. Ситуацію трохи виправили фальшфейєри, які запалили студсвободівці біля Центрального універмагу. Нестачу вогню учасники компенсували запальними націоналістичними гаслами:

«Бандера, Шухевич – герої народу! Вони воювали за нашу свободу! »
«Схід і Захід – разом!»
«Одна єдина вільна Україна!»
«Вишиванку одягай, Україна хай прославляє. Пам’ятай завжди чужинець, тут господар українець! »
«Ми непереможні, поки ми єдині. Путінські собаки – геть з України! »

DSC_0755

Хода дійшла до пам’ятника Танк. Після цього присутні зачитали Молитву націоналіста:

«Україно,Свята Мати Героїв, зійди до серця мого, прилинь бурею вітрів Кавказських, шумом Карпатських ручаїв, боїв славного Завойовника Батька Хмеля, тріумфом і гуком гармат Революції, радісним гомоном Софійських Дзвонів. Нехай душа моя в Тобі відродиться, славою Твоєю опромінеться, бо ти все життя моє, бо Ти все моє щастя.

Задзвони мені брязкотом кайданів, скрипом шибениць в понурі ранки, принеси мені зойки закатованих у льохах, тюрмах, і на засланнях, щоб віра моя була гранітом, щоб зросла завзяттям міць, щоб сміло я йшов у бій так, як ішли Герої за Тебе, за Твою славу, за Твої Святі Ідеї; щоб помстити ганьбу неволі, потоптану честь, глум катів Твоїх, невинну кров помордованих дітей Твоїх, величну смерть героїв Української Нації, і тисяч інших, незнаних нам, що їх кості порозкидані, або тайком поховані

Спали вогнем життєтворчим всю кволість у серці моєму. Страху нехай не знаю я, не знаю, що таке вагання. Скріпи мій дух, загартуй волю, у серці замешкай мойому! Зрости мене до ясних чинів. В тих чинах хай знайду я смерть, солодку смерть в муках за Тебе. І розплинуся в Тобі я, і вічно житиму в Тобі, Відвічна Україно, Свята, Могутня, Соборна!»

Після цих слів марш був закінчений. Учасникам відсалютували з двору сусіднього будинку, тим самим поставивши своєрідну крапку в цій маленькій міській події, але такій великій в плані всієї країни, адже такі акції також пройшли багатьма містами України.

Цей пост на Facebook.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини