ЗАЕС знову повністю знеструмлена

ЗАЕС знову повністю знеструмлена | Прихист

22 Травня 2023

Влад Папко

У результаті терористичної атаки російських загарбників, що сталася вночі 22 травня о 05:26, була припинена робота останньої високовольтної лінії передачі Дніпровська 750 кВ, яка живила тимчасово окуповану Запорізьку АЕС. Це вже вп’яте з початку окупації російськими терористами української станції (з 4 березня 2022 року), коли ЗАЕС опиняється в режимі повного відключення.

Про це повідомляє “Енергоатом”.

Після втрати зовнішнього живлення, яке є життєво важливим для роботи насосів охолодження ядерного палива блоків енергоблоків, автоматично ввімкнулись всі дизель-генератори АЕС. Запасу палива вистачить на десять днів.

Якщо неможливо відновити зовнішнє живлення станції протягом цього періоду, може відбутися аварія з радіаційними наслідками для всього світу.

“Подальша окупація ЗАЕС росією та нелегітимне правління непідготовленого російського керівництва, яке не несе відповідальності за ядерну та радіаційну безпеку об’єкта, постійно погіршують умови збереження станції на межі ядерної та радіаційної катастрофи. Ядерний тероризм росії має негайно припинитись, а окупанти повинні покинути територію станції та міста-супутника Енергодар”, — йдеться в повідомленні.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини