Півроку триває гуманітарна програма Фонду Віктора Пінчука для переселенців у Нікопольському районі

Півроку триває гуманітарна програма Фонду Віктора Пінчука для переселенців у Нікопольському районі | Прихист

04 Травня 2023

Admin

Останні півроку вимушені переселенці у Нікопольському районі мають системну підтримку від благодійної ініціативи Ukraine Relief Fund та Фонду Віктора Пінчука. У квітні родини ВПО з дітьми отримали 5 700 гуманітарних наборів з продуктами тривалого зберігання та миючими засобами. Основним донором гуманітарної програми у квітні стала компанії “Люксоптика”, всеукраїнський супермаркет окулярів.

Фото 064

Програма допомоги охоплює всі громади – пункти видачі організовані у 25 містах та селищах району. Окрім борошна, круп, макаронів, консервів та інших продуктів тривалого зберігання, до складу наборів також входять миючі засоби.

Фото 169

Олена разом з двома дітьми мешкала під Мелітополем. Коли почалася війна, якраз їхали додому від родичів, та на півдорозі вимушені були повернути назад. Родина знайшла прихисток у селищі Першотравневе, з речей – лише два пакети одягу. Місцеві мешканці допомогли з житлом, зараз сім’я сплачує лише за комірне. Облаштували побут за підтримки Фонду Віктора Пінчука. Зокрема, для них придбали пральну машину та посуд. Щомісяця родина отримує і гуманітарні набори.

“Набори хороші. І цукерки, і бублики, і каші є. Якщо порахувати, то один набір заощаджує нам десь тисячу гривень,” — каже пані Олена. – “З рідним селом вже три місяці немає зв’язку. Знаємо, що примушували під автоматами отримувати паспорти російські. Якщо йдеш без документів – можуть просто побити до напівсмерті”.

Пані Олена, Першторавневська ОТГ

У Першотравневській громаді оселились майже 1 300 родин з дітьми, які були змушені покинути домівки через війну. Голова громади Тамара Литовченко каже, що саме такі переселенці отримують допомогу в першу чергу.

Фото 122

“Окрім гуманітарної допомоги для ВПО, фонд тісно співпрацює з органами місцевого самоврядування та вчасно реагує на потреби людей. Додзвонилися до кожної родини ВПО з дітьми, аби визначити їх потребу та допомогти. На початку зими до чотирьох старостинських округів доставили дрова для будинків з пічним опаленням, де оселились переселенці. Для облаштування “Пунктів незламності” нам передали буржуйки. Надали й водопровідні труби, що дало змогу частково замінити водогін в Криничуватському старостинському окрузі”, – каже голова Першотравневської сільської громади.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини