Фонд Пінчука оновив побутову техніку у прихистках Нікополя та Покрова

Фонд Пінчука оновив побутову техніку у прихистках Нікополя та Покрова | Прихист

18 Травня 2023

Admin

Холодильники, мікрохвильовки, пральні машини та іншу побутову техніку отримали шість шелтерів для переселенців в Нікополі та Покрові. Адресну допомогу тим, хто постраждав від війни, надали Фонд Віктора Пінчука та міжнародна благодійна ініціатива Ukraine Relief Fund.

Шелтери у Нікополі та соціальні гуртожитки у Покрові приймають переселенців з 2014 року. Після початку повномасштабного вторгнення кількість людей, що тікають від війни, значно зросла. Для забезпечення нормальних умов люди потребували більшої кількості побутової техніки, до того ж частина старої техніки вийшла з ладу і потребувала заміни. Допомогти з придбанням відгукнулись у Фонді Віктора Пінчука.  Так, для шістьох прихистків, де проживають понад 450 вимушених переселенців, придбали та передали 70 одиниць побутової техніки — холодильники, електроплити, бойлери, пральні машини та інше.

Фото 029

“Ми з чоловіком були готові на все, аби виїхати з-під обстрілів у рідному місті. Лишили буквально все. В минулому році знайшли місце тут, у Нікополі. Люди дуже допомогли. Дякуємо кожен раз й благодійникам, що не забувають про переселенців,” — ділиться Ніна, переселенка нікопольського шелтеру з Сєвєродонецька.

“Тут усе – загального користування, проте ми вже пристосувались до умов гуртожитку та графіку спільного проживання. Ми з чоловіком та сином насилу виїхали з розбомбленої домівки, тож раді спокійному місцю. Техніка – якісна, будемо берегти,” — каже Оксана, переселенка у покровському шелтері з Дружківки.

Нікопольщина стала другою домівкою для тисяч переселенців. Громади докладають усі можливі зусилля для того, щоб поліпшити життя тих, хто втратив домівки, та цінують підтримку благодійних організацій.

“З 2022 року у місті Покров зареєструвались майже 11 тисяч ВПО. В основному — мешканці прибережних територій Нікопольщині, що наразі знаходяться під постійним артилерійським вогнем. У трьох соціальних гуртожитках Покрова зараз проживають 268 переселенців з різних регіонів. Допомога благодійників — це зменшення навантаження на міський бюджет та суттєве поліпшення умов для переселенців,” — коментує Ганна Вєдяєва, заступник міського голови м. Покров.

 

Фото 046

Останні півроку вимушені переселенці у Нікопольському районі мають системну підтримку від благодійної ініціативи Ukraine Relief Fund та Фонду Віктора Пінчука. Кожного місяця родини з дітьми отримують пакунки з гуманітарною допомогою, окрім того Фонд опікується багатодітними родинами переселенців у Нікопольському районі.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини