“Евакуація” з Енергодару: в місті закінчилось пальне, не працюють банкомати

“Евакуація” з Енергодару: в місті закінчилось пальне, не працюють банкомати | Прихист

07 Травня 2023

Влад Папко

Нещодавнім оголошенням про “евакуацію” населення російські загарбники спровокували у тимчасово окупованому Енергодарі панічні настрої у людей, які отримали російські паспорти. Про це повідомив міський голова Дмитро Орлов у Telegram в неділю, 7 травня.

“Перша хвиля “евакуації” почалась вчора зранку, але назвати її масовою зараз не можна. Частину людей, бажаючих виїхати, завантажили в автобуси. Частина виїхала на власному автотранспорті. Відповідно пальне на заправках скінчилось ще вчора”, — написав він.

Орлов зазначив, що у місті не працюють банкомати, або працюють з великими обмеженнями. Також частково зник інтернет, є значне підвищення цін на продукти та медикаменти.

“І це все відбувається під девізом “паники нет” і “власть в городе продолжает работать”. Щодо “роботи” як такої. Першими закрили паспортні столи та низку управлінь так званої “адміністрації”. Вивезли документи та обладнання. В тому числі прихопили обладнання, яке належало нашому ЦНАП і було захоплено рашистами”, — зазначив він.

Також вчора вночі й зранку російські окупанти почали виносити медичне устаткування з лікарні, яке спочатку відсортували, а потім завантажили по машинам. Водночас надійшла інформація про зупинення роботи низки відділень в стаціонарі, які припинили надання медичної допомоги.

“На фоні цього пацієнтам стаціонарів пропонують евакуюватися. В першу хвилю також потрапили категорії цивільного населення, які були анонсовані самими окупантами. Але погоджуються виїхати не усі. На даний час інформації про те, що евакуація відбувається примусово, немає”, — підсумував міський голова Енергодара.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини