Допомагають впоратися із страхами та неврозами: в Нікополі працює реабілітаційний центр для дітей

Допомагають впоратися із страхами та неврозами: в Нікополі працює реабілітаційний центр для дітей | Прихист

23 Березня 2023

Анна Целуйко

Від початку повномасштабного вторгнення ми доволі часто почали говорити про стрес, панічні атаки та інші неврози. Особливо чуттєві до таких психологічних катаклізмів діти. Тривожність, замкнутість, відсутність сну чи апетиту — показники того, що дитині необхідна допомога. Найкраще за все звернутися до кваліфікованого спеціаліста. І для цього не обов’язково кудись їхати.

Понад 10 років у Нікополі працює медичний спеціалізований центр медико-соціальної реабілітації дітей, працівники якого дбають про фізичний та психо-емоційний стан маленьких пацієнтів.

На сьогодні у центрі з дітками працюють 3 психологи. Кожен із них складає індивідуальну програму, виходячи із запиту та діагнозу.

Досить багато уваги спеціалісти центру приділяють заняттям, які спрямовані на розвиток мови. Оскільки через стрес, дефіцит комунікації та відсутність тих це дитячих садочків, багато дошкільнят просто відмовляються говорити. Головне — вчасно звернутися по фахову допомогу.

Унікальним лікарем для Нікополя є ерготерапевт. Це спеціаліст, який навчає пацієнта навичкам самообслуговування. Найбільше такої допомоги потребують діти з діагнозом аутизм та ДЦП.

Відзначимо, що спеціалісти центру до кожного заняття залучають і батьків. Адже важливо, щоб дитина займалася не лише під час активного курсу реабілітації, а й надалі вдома. Окрім того, під наглядом лікарів знаходяться й ті діти, які виїхали закордон або ж тимчасово не можуть відвідувати заклад — їх консультують онлайн.

Всі послуги в реабілітаційному центрі абсолютно безкоштовні. Отримати консультацію можна за телефоном 099 032 80 87

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини