Зруйновані будинки та 37-річний загиблий: наслідки обстрілу Нікополя

Зруйновані будинки та 37-річний загиблий: наслідки обстрілу Нікополя | Прихист

09 Лютого 2023

Анна Целуйко

Після майже двотижневої тиші, росіяни, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, знов нагадали про себе, обстрілявши ввечері 8 лютого Нікополь. По мирному місту випустили аж 24 снаряди з важкої артилерії.

В результаті обстрілу понівечені 16 приватних будинків, автівки та господарчі споруди. На жаль, є загиблий.

37-річний Олексій знаходився у кімнаті, коли на вулиці стався вибух. Від отриманих уламкових поранень чоловік загинув на місці.

Image29

У будинку, в якому подружжя прожило 10 років, понівечено майже все – вікна, стіни, побутова техніка, одяг. Як все це відновлювати, пані Юлія поки не знає. Жінка й досі у шоковому стані.

Чудом не постраждала Юлія Анатоліївна. На щастя, жінка просто не встигла перейти до кімнати, в якій зазвичай ховається. Адже саме туди й залетів уламок від снаряду. Ще російське залізяччя пошкодило синову автівку, яку стояла у гаражі.

Image30

Більше шестисот тисяч гривень потрібно на відновлення того, що приніс русский мир пану Миколі. Про те, що на місці завалу був гараж нагадує лише одна стіна. Чоловік на ніч виїздив у сусіднє село, а коли приїхав на зміг добрати слів. Каже, разом із сусідами збирав свій паркан та залишки від гаражу по всій вулиці.

Серед постраждалих й пан Дмитро. Ударною хвилею від вибуху знесло паркан та уламками побита машина. Проте чоловік рад, що сам не ушкоджений. Адже вчасно встиг перейти  до укриття.

Image31

Оговтується від пережитої ночі пані Людмила. Артилерійський снаряд прилетів їй прямо на подвір’я. Жінка каже, єдине про, що думала – аби не постраждала покрівля будинку.

На місцях прильотів від самого ранку працюють комунальні служби. Працівники допомагають людям прибирати наслідки русського миру.

Нагадуємо, якщо вам потрібна допомога, будь ласка, телефонуйте до колл-центру міської ради. Телефони ви бачите на своїх екранах.

0800504105 (цілодобово)
0566696061 (з 8:00 до 19:00)
0566696070 (з 8:00 до 19:00)

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини