Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти Новинського, митрополита Павла та інших діячів УПЦ МП

Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти Новинського, митрополита Павла та інших діячів УПЦ МП | Прихист

25 Січня 2023

Влад Папко

Тепер стосовно фігурантів списку вводиться повний санкційний пакет із 14 типів обмежень, що накладаються терміном на п’ять років.

Президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО щодо розширення переліку санкцій, що накладаються на намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя), інших ієрархів УПЦ МП та колишнього народного депутата Вадима Новинського. Відповідний документ №43/2023 разом із рішенням РНБО та доповненням до нього було оприлюднено напередодні на сайті глави держави.

Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти Новинського, митрополита Павла та інших діячів УПЦ МП
Підсанкційні священники

“Згідно зі статтею 5 закону України Про санкції Рада національної безпеки та оборони України вирішила підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів”, — йдеться у рішенні.

Перелік обмежень було розширено за рахунок включення до нього повної заборони на здійснення угод щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції, а також анулювання офіційних візитів, засідань та переговорів щодо укладання договорів чи угод.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини