Окупанти планують подавати електроенергію із ЗАЕС до росії — Генштаб ЗСУ

Окупанти планують подавати електроенергію із ЗАЕС до росії — Генштаб ЗСУ | Прихист

28 Січня 2023

Влад Папко

російські окупаційні сили планують подавати електроенергію з тимчасово захопленої Запорізької АЕС до росії.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.За даними військових, із 2 лютого окупанти створюють на атомній електростанції комісію для перевірки двох ліній електроживлення по 750 КВт. Як зазначається — задля планування відновлювальних робіт та подання живлення для транзиту електроенергії із Запорізької АЕС до росії.

Окупанти планують подавати електроенергію із ЗАЕС до росії

При цьому, за даними «Енергоатома», зараз усі шість енергоблоків ЗАЕС зупинені, а окупанти блокують їхнє включення. Окупована станція продовжує постійно споживати електроенергію на власні потреби з енергосистеми України.

Нагадаємо, після захоплення Запорізької АЕС окупанти неодноразово заявляли, що примусять станцію працювати на рф. А в жовтні 2022 року росія оголосила, що створює на захопленій ЗАЕС власне «підприємство».

Українські енергетики пояснювали, що енергосистема України не має фізичних зв’язків з енергосистемою росії. Тому постачання електроенергії з українських електростанцій до росії (принаймні досі) було фізично неможливе. Будь-яку зміну ситуації на ЗАЕС вважатимуть актом ядерного тероризму, наголошували в «Укренерго».

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини