російські загарбники не пускають гуманітарні місії до окупованих територій

російські загарбники не пускають гуманітарні місії до окупованих територій | Прихист

01 Липня 2022

Admin

Майже 16 мільйонів людей в Україні потребують сьогодні гуманітарної допомоги: води, їжі, медичних препаратів та послуг, захисту та прихистку. Понад 6 мільйонів українців залишаються внутрішньо переміщеними, більше 5,3 мільйонів людей стали біженцями в інших країнах. І ці дані не є остаточними.

Про це 30 червня заявила гуманітарна координаторка ООН в Україні Оснат Лубрані під час брифінгу щодо впливу війни на мешканців України.

“Я не з України, але моє серце розривається, коли я бачу ці руйнації та страждання. Коли я була у Маріуполі у травні, я не могла повірити, що бачу це все на власні очі. Я пам’ятаю, яким було місто під час моїх багатьох минулих візитів, і моє серце знову розривається. Я відчула те саме в Харкові та в районах поблизу Києва, таких як Буча, Ірпінь. Не можу уявити, як боляче багатьом із вас бачити понівечені будинки, зруйновані міста”, — каже Лубрані.

Координаторка повідомила, що місія продовжує намагатися дістатись окупованих територій, щоб привезти гуманітарну допомогу мешканцям, які опинились в жахливій реальності.

Але через небезпеку та перешкоди місії не вдається доставити гуманітарну допомогу до Маріуполя, Херсона, де потрібні медичні препарати. Не вдається також організувати безпечний проїзд мирних жителів із Сєвєродонецька, де велись жорстокі та постійні бої.

Тому Лубрані закликає сторони захищати цивільне населення та сприяти безперешкодному доступу гуманітарного персоналу до всіх регіонів, міст та селищ, де люди потребують допомоги та евакуації.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини