В Апостоловому знешкодили 30 касетних боєприпасів, які залишилися після нічного обстрілу

В Апостоловому знешкодили 30 касетних боєприпасів, які залишилися після нічного обстрілу | Прихист

23 Червня 2022

Анна Целуйко

В Апостоловому ліквідовують наслідки нічного ворожого обстрілу. Сапери вже знешкодили 30 касетних снарядів. Огляд території продовжують. Про це розповів міський голова Андрій Оса під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Ніч була неспокійною. Попередньо, Апостолове обстріляли з систем залпового вогню «Ураган». Було 6 «приходів». Снаряди перебили газову магістраль. Газопостачання відновлять, коли рятувальники завершать перевіряти територію. Світло і вода вже є», — розповів міський голова Апостолового Андрій Оса.

Він додав — нині зона обстрілу щільно усипана касетними снарядами. Від самого ранку працюють сапери. Вони вже знешкодили 30 касет. Мешканцям Апостолового рекомендували не виходити з домівок протягом 34 годин.

«Касетні боєприпаси не можна перевозити  – їх знешкоджують на місці. Ті, що не розірвалися, можуть здетонувати самі протягом 34 годин. Тому просимо мешканців перебувати у безпечних місцях та не виходити на вулицю», – додав міський голова Апостолового.

Ситуація у місті контрольована. В Апостоловому прийняли вже понад 1,6 тис переселенців. Переважна більшість — з Херсонської області.

«Уся інфраструктура працює у звичайному режимі. Магазини, аптеки теж. Відкриваються нові комерційні об’єкти – наприклад, літні майданчики кафе», – сказав Андрій Оса.

Аграрії готуються до збору ранніх зернових. Якщо дозволить погода, розпочати планують вже наступного тижня.

Детальніше про життя Апостолового на відео.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини