Начальник штабу тероборони Дніпра звернувся до президента із закликом прискорити закупівлі необхідного для потреб армії

Начальник штабу тероборони Дніпра звернувся до президента із закликом прискорити закупівлі необхідного для потреб армії | Прихист

30 Червня 2022

Влад Папко

Начальник штабу територіальної оборони Дніпра Геннадій Корбан звернувся до президента Володимира Зеленського та повідомив, що, починаючи з 24 червня Штаб територіальної оборони Дніпра, Військова Адміністрація, мерія Дніпра та Кривого Рогу позбавлені можливості виконувати завдання, пов’язані з наданням допомоги ЗСУ, НГУ, ТРО, будівництвом рубежів та підвищенням обороноздатності.

Причина такого становища – постанова Кабміну від 24 червня про повернення усіх закупівель у систему Prozorro. А це означає необхідість проведення тендерної процедури від 9 до 15 днів з відкритою публікацією деталей таких закупівель.

photo_2022-06-29_22-35-22

 

photo_2022-06-29_22-35-22 (2)

Корбан наголосив на тому, що місту потрібна швидка логістика, а не витрачання часу на проведення тендерів, і що розголошення предмету закупівлі під час воєнного стану є недоречним.

“Громадяни України віддають останні гроші волонтерам, а місцева влада, маючи кошти на рахунках, фактично паралізована діями кабмінівських бюрократів”, — висловився у Фейсбуці голова територіальної оборони Дніпра.

Геннадій Корбан закликав президента розглянути питання про проведення закупівель на користь оборони країни за прискореною процедурою, як це було на початку війни.

“Це можуть бути закупівлі або через президентський фонд, або шляхом надання органам місцевої влади повноважень здійснювати закупівлі для потреб ЗСУ, НГУ, ТРО безпосередньо, як це зроблено щодо одного з волонтерських фондів. Все це заради нашої перемоги”, – наголосив Корбан.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини