Зросла кількість українських дітей, які загинули через війну

Зросла кількість українських дітей, які загинули через війну | Прихист

27 Травня 2022

Влад Папко

Станом на ранок 27 травня від рук окупантів щонайменше 241 дитина загинула і не менш, ніж 438 дітей поранено. Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора України.

Наголошується, що цифри не є остаточними: триває встановлення даних у місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

“26 травня окупанти вкотре обстріляли м. Харків з артилерії. Загинули 8 мирних жителів. Серед постраждалих сім’я: 5-місячний хлопчик із батьком загинули, а мати в лікарні. Поранено 17 людей, серед них 9-річна дівчина. 25 травня внаслідок обстрілу ворогом смт. Борівське Сєвєродонецького району Луганської області отримав поранення 15-річний підліток”, — повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється також, що через постійні бомбардування та обстріли збройними силами рф українських міст та сіл пошкоджено 1 887 навчальних закладів, 180 з них повністю зруйновано.

Окрім того, на даний час відомо, що на територію рф окупанти вивезли 232 480 дітей. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини