Володимир Зеленський анонсував масштабну програму допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії

Володимир Зеленський анонсував масштабну програму допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії | Прихист

21 Березня 2022

Марина Кобельнюк

«Президент України Володимир Зеленський анонсував масштабну програму допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії. Уряд сьогодні цю програму реалізовує. Гроші, робота, житло – три основні напрями, які охоплює ця програма», про це повідомив під час брифінгу Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зокрема він розповів про те, що держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисячі гривень: «Просто, через Дію, на картку в банку всім, хто переїхав з району активних бойових дій. Окрім цього по 3 тисячі гривень будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну переїхала в більш безпечні регіони».

Також Денис Шмагаль розповів щодя програми працевлаштування переселенців: «Розпочинаємо програму працевлаштування всіх переселенців. Для цього держава починає виплати тим роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів. 6500 гривень за кожного працевлаштованого. Ці кошти роботодавці будуть витрачати на оплату праці таких працівників. Ще раз звернусь до підприємців. Держава підтримує вас у вашому бажанні продовжувати роботу там, де це можливо. Повна дерегуляція бізнесу, спрощення податкової системи, доступні кредити. Тепер держава бере на себе частину витрат на заробітні плати тим людям, які потребують роботи».

Що стосується напряму житла, то тепер  компенсацію за комунальні платежі також отримуватимуть сім’ї, які приймають переселенців у себе вдома. «Тиждень тому Уряд вже прийняв рішення про механізм компенсації комунальних витрат громадам, які надають безкоштовний прихисток переселенцям у школах, садочках, будинках культури та комунальних установах. Тепер ми доповнюємо програму, щоб компенсацію за комунальні платежі також отримували сім’ї, які приймають переселенців у себе вдома. Всі ті, хто відгукнувся на біду, надав дах переселенцям, надав безкоштовний прихисток, отримуватимуть 450 грн в місяць за кожного, кому допомогли, на компенсацію комунальних послуг».

Програми вже затверджено Урядом України. Їхня реалізація починається вже сьогодні, 21 березня. З 30-го березня запрацює реєстрація через Дію.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини