«Велике будівництво» модернізує інфраструктуру та створює нові робочі місця

«Велике будівництво» модернізує інфраструктуру та створює нові робочі місця | Прихист

15 Липня 2021

Admin

Програма «Велике будівництво» допомагає модернізувати інфраструктуру в Україні, а також з її допомогою вже створено додатково близько 200 тисяч робочих місць. Це вкрай важливо для держави, а особливо в період пандемії коронавірусу, переконаний Президент України Володимир Зеленський.

«Велике будівництво» – реально крута реформа в Україні, яка спрацювала. Не дуже багато реформ спрацювало. «Велике будівництво» дало близько 200 тисяч робочих місць. Хоча після першої, впродовж другої хвилі COVID-19 українці втратили майже 350-400 тисяч робочих місць. А “Велике будівництво” повернуло 200 тисяч, немало», – зазначив глава держави.

На його переконання, покращення інфраструктури є однією з головних реформ для будь-якої країни. І про це кажуть світові лідери.

Так, наприклад, варто пригадати заяву Президента США Джо Байдена щодо запуску реформи інфраструктури в Сполучених Штатах, бюджет якої – понад 2 трильйони доларів. Такі великі суми вкотре підтверджують важливість реформи не лише в Україні, а й за кордоном.

Варто зазначити, що, на жаль, не в усіх українських містах помітні результати цієї програми. Причина в тому, що в містах «Великого будівництва» немає. Тому що немає цих місцевих доріг на балансі «Укравтодору». Але за межами міст всі бачать результат, там українці вже користуються покращеною інфраструктурою. І це сталося завдяки саме президентській програмі «Велике будівництво».

Насправді, в Україні завжди так було, що в столиці та в інших містах, де керують більш-менш серйозні мери, дороги були. Навіть якщо з частковим ремонтом, навіть якщо з ямами, але були. А от поза межами міст – взагалі не було доріг, або їх складно назвати «дорогами». Зараз відбувається навпаки – ініційована Президентом програма працює.

Відчутні інфраструктурні зміни і в Дніпропетровській області, – говорить керівник обласної організації партії «Слуга Народу» Юрій Кісєль.

«Десятки об’єктів споруджуються та реконструюються у межах програми «Велике будівництво». Наприклад, реконструкція міжнародного аеропорту міста Кривий Ріг; будівництво автодороги державного значення Н-11 Дніпро – Миколаїв; дорога державного значення Н-31 Дніпро – Решетилівка; реконструкція стадіону «Металург» у Кривому Розі; спортивний комплекс «Олімпійські резерви» та спортивний центр «Олімпійський дім» у місті Дніпрі; реконструкція двох знакових медзакладів області – «Міської дитячої клінічної лікарні №5» та «Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова» та багато інших. Це дійсно масштабна розбудова якісної інфраструктури області та держави в цілому.Будівництво об’єктів засноване на принципах енергоефективності та високої якості, інклюзивності та націленості на кожного громадянина».

За період дії програми Президента «Велике будівництво» в області вдалося реконструювати низку дорожніх та інфраструктурних об‘єктів. Це автошляхи, які не ремонтувалися роками. Зокрема, (тут можна перерахувати знакові об’єкти в області ВБ: як дороги, так і школи, садочки, стадіони). В умовах децентралізації саме дорожнє сполучення забезпечує надання якісних освітніх, медичних, сервісних послуг для жителів громад. Коли безперешкодно можна дістатися відремонтованої опорної школи, до нової амбулаторії, до ЦНАПу і т.д. Якісні дороги та інфраструктура – це не лише про комфорт, це про безпеку, про підвищення рівня життя та розвиток всього регіону.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини