В Нікополі провели в останню путь священнослужителя

В Нікополі провели в останню путь священнослужителя | Прихист

20 Липня 2021

Анна Целуйко

20 липня в храмі св. праведнего Петра Калнишевського попрощалися із священнослужителем ієромонахом Спиридоном. На 64-ому році життя в чоловіка зупинилося серце.

Напередодні отець Спиридон перехворів на ковід, після якого мав ускладнення та деякий час провів у лікарні.

DSC_7985

DSC_7970

DSC_7983

DSC_7973

DSC_7936

“Я його на завжди запам’ятаю таким, світлим, чесним, справжнім. Я не можу поки в це повірити. Ієромонах Спиридон – це епоха нашого храму. Він спав під відкритим небом, стеріг будматеріали на морозі, він допомагав всім нам у скрутні часи, радів разом з нами і був в горі з тими, кому було погано. Він був у істоків, коли все тільки починалось. Він справжній пастир Церкви Христової”, – так про свого друга та духовного наставника написав настоятель храму отець Меркурій.

“Ми з о. Спиридоном разом долали різні перешкоди на шляху розбудови Української церкви в м. Марганці, це був справжній патріот України. Разом з ним ми їздили до хлопців в зону АТО, займалися волонтерством в місті. Коли наша парафія змінила свою адресу, о. Спиридон своїми руками змайстрував новий іконостас храму, що й нині збережений”, – згадує священник Тимофій Редько.

Церемонія прощання була не надто багатолюдною: провести в останню путь свяженнослужителя прийли прихожани та благодійники, які допомогають відбудовати храм.

Від імені редакції медіагрупи “Прихист” висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Світла пам’ять…

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини