На Дніпропетровщині продовжують будівництво траси М-30, яка поєднає Захід та Схід країни

На Дніпропетровщині продовжують будівництво траси М-30, яка поєднає Захід та Схід країни | Прихист

30 Липня 2021

Марина Кобельнюк

До Дня Незалежності в Україні мають завершити будівництво траси М-30, протяжність якої 1 400 кілометрів. Ця дорога отримала індекс “30” не випадково, адже саме стільки років незалежності ми відзначатимемо у серпні. Журналісти медіагрупи “Прихист” побували на будівництві дороги, яка поєднає Захід і Схід країни та проходить через Дніпропетровщину.

Спеціально для потреб будівництва у Павлограді за 3 тижні змонтували і запустили в роботу завод “Маріне-4500”. Тут виготовляють асфальтобетон для будівництва та ремонту доріг за програмою «Велике будівництво». Зараз він найпотужніший в Україні і Європі.

Важливий будівельний об’єкт по дорозі М-30 – шляхопровід поблизу с. Богуслав (біля м. Павлоград). Міст знаходився в аварійному стані. Як і нікопольський “горбатий” міст, цей також був побудований приблизно 60 років тому та проходить над залізничною колією, тож його ремонт був дуже важливий.

Знайшлося на будівництві місце й для мистецтва: тепер 7 зупинок громадського транспорту найдовшої дороги Дніпропетровської області М – 04, яка увійшла в склад нового автошляху М – 30, прикрашені Петриківським розписом, який є одним із головних символів Дніпропетровщини. 6 талановитих майстрів придумали для кожної зупинки унікальний ескіз.

Якщо всі заплановані роботи втіляться у життя, то вже зовсім скоро мешканці нашої області зможуть проїхати країну від Сходу до Заходу по новенькій трасі.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші новини